Miután párom unszolására ténylegesen rábólintottam az ötletre, és a nevet is sikerült kitalálni, a megvalósítás 2013 elején kezdetét vette. 2013 január 9-én létrehoztam a Fit Nutrition Bay facebook oldalt. Nem akartam kizárólag Facebookra orientálódni, pár nap múlva megszületett a fitnutritionbay.wordpress.com blog, ahol hónapokon keresztül publikáltam az újabb kreálmányaimat. A twitteren is regisztráltam (LINK), amit még nem annyira sikerült belaknom, de igyekszem. Májusban fedeztem fel az Instagramban rejtőző lehetőségeket, ettől kezdve ott is elérhetővé váltam. Akadt is gyorsan pár nemzetközi rajongóm, amitől igazán repestem az örömtől.
Akadályok
2013 nyarán akadályokba ütköztem. Van ez a sok minden jön össze egyszerre dolog... Bár állítólag sokat dobna a marketingen egy nagyon személyes, pláne szívszorító történet, a túl személyes dolgok megosztása soha nem ment, így ezt a részt gyorsan ugorjuk át azzal a gondolattal, hogy bár megcsúsztam, tudom, hogyan álljak fel. S tudom, hogy ez itt hasznos lehet sokaknak, megéri ezzel foglalkozni.
A jelen
Ősz közepén úgy döntöttem (és az élet is úgy hozta), hogy télen sikerül teljes erőbedobással visszatérni. S ha már újult erőt kaptam, a visszatérés legyen picit ütős. Mondjuk egyszerű blog helyett egy pöpecebb oldallal ugorjunk a mély vízbe (amihez később domain cím is fog lenni).
Design
Novemberben sikerült olyan szintre eljutnom, hogy megterveztem a lehetséges kinézetet. Meglehetősen minimál, a saját rajzaimmal fűszerezve, amiket már előző oldalon is láthattatok:
Bár nagyon tetszett, éreztem, hogy kicsit kevés. Amikor nagyobb felbontásban megpillantottam az egészet, rájöttem, hogy valami mást szeretnék. Először csak a fejlécen végeztem némi módosítást:
Sajnos nem rendelkezem szuper fényképezőgéppel, az ételfotókat a pár éves telefonommal készítem, így igen nehéz volt elfogadható képet találni fejlécnek. Egyébként ilyen fejlécet akkor érdemes használni, ha időközönként akad mire cserélni, nehogy a végén valakinek fincsi csokis-proteines palacsinta undora legyen. Félve attól is, hogy nem lesz a közeljövőben hasonló (vagy inkább jobb) minőségű fotóm, no, és pár design ellenvéleményt figyelembe véve ismét új vizekre eveztem. Így született meg a mostani design.
Mint igazi maximalista, igyekeztem a lehető legtöbb dolgot egymagam megalkotni, de azért néha igénybe vettem egy kis segítséget. A kinézet ötletelésnél nagy segítségemre volt párom, Zsolti, a kódolás miatt néha Figit nyaggattam. Szerencsére a szülők, és a család többi tagja is jól viselte az éjszakázásaimat, nem biztos, hogy értették, de elfogadták. Köszönöm mindenkinek a támogatást, segítséget.
Itt vagyunk most 2013. december 20-án, ezzel a teljesen új oldallal. Nem állítom, hogy minden tökéletesen egyben van, de már vállalható formát öltött az oldal. No, és van pár új karácsonyi receptem, amit ildomos lenne még karácsony előtt megosztani. A régi recepteket folyamatosan hozom át, újak is készülőben, s néha extra dolgok is befigyelnek, mint étrend terv az oldalon található receptekből, illetve egy-egy cikk is helyet kap. Utóbbiból nem tervezek sokat hozni, úgy gondolom, sok oldal hozott már le annyi jó és részletes cikket, hogy akit tényleg behatóan érdekel a téma, meg fogja találni a neki és céljainak megfelelő forrást. Személy szerint nagyobb részt szeretnék a recepteknél maradni. Legalábbis egyelőre.
Ha valaki szeretne közösségi oldalakon értesülni az újdonságokról, akkor mindenképp lájkolja a Facebook oldalt, illetve ha nem csak a legújabb receptekről szeretnétek értesülni, hanem pár személyes szösszenettel is megküzdenétek, akkor kövessetek Twitteren. No és a hőn szeretett Instagramról se feledkezzünk meg. Akad itt még RSS, no és a regisztráció is rejt magában lehetőségeket. :)
A kócerájt kitalálta, megalkotta és vezeti: Káplár Ildikó [Zilda]
Bírod még a strapát? Akkor olvasd el a Bemutatkozót is.