Serpenyős brokkolis csirke/pulyka

Ha szereted a currys ételeket, és fel szeretnéd dobni a brokkoli-csirke párost valamivel, akkor ez a te recepted. Ha a répa nem fér bele, hagyd ki, vele és nélküle is finom! :)
Hozzávalók
-
500 g csirkemell/pulykamell
-
300 g brokkoli
-
40 g sárgarépa
-
0,5 ek. currypor
-
15 g szójaszósz
-
100 ml víz
-
10 g szezámmag
Elkészítés
-
A csirkemellet / pulykamellet nagyobb darabokra vágjuk, majd serpenyőben fehéredésig pároljuk. Ízlés szerint piríthatjuk is kicsit.
-
A sárgarépát karikára vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, majd félbe vagy negyedekbe vágjuk (egyben is maradhatnak a rózsák).
-
Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket, fél evőkanál curryporral fűszerezzük. A zöldségeket a hússal fedő alatt tovább pároljuk. Ha szükséges, fél pohár vizet önthetünk rá.
-
Amikor a zöldségek félpuhák, a 100 ml vízzel elkevert szójaszószt öntsük rá a zöldséges húsra. 5 percig főzzük még, és kész is. Lehetőleg ne főzzük szét a zöldségeket, akkor jó, ha még picit roppan ;)
-
A szezámmagot zsiradék nélkül pár perc alatt megpirítjuk, majd a kész ételre szórjuk.
Tápérték
Tápérték összesen (4 adag):
134 g fehérje / 20,6 g szénhidrát / 10,3 g zsír
Tápérték adagonként:
33,5 g fehérje / 5,1 g szénhidrát / 2,5 g zsír
Megjegyzés
Jól illik hozzá a rizs, bulgur, de akár fogyasztható köret nélkül is.
Sót és borsot lehet még rá dobni, de szerintem a curry önmagában is megállja a helyét.
Képek


|
Erika: a currypor a következő fűszerekből áll: római kömény, koriandermag, mustármag, kurkuma, gyömbér, görögszéna. Ha ezekből a fűszerekből van otthon, akkor hasonló ízvilágot el tudsz érni. Sajnos a szójaszószt nem tudod mással helyettesíteni, ettől függetlenül nélküle is elkészítheted. Nem lesz ugyanez, de finom lesz úgy is. :)