Csokis protein szelet (sütés nélkül)
Kicsit ragacsos, de nagyon finom és baromi könnyen összedobható protein szelet, amit becsomagolva bárhová magunkkal vihetünk. Szuper, nem?
Hozzávalók
-
40 g zabpehely
-
30 g csokis protein
-
15 g mogyoróvaj
-
~30 ml víz
Elkészítés
-
A zabpelyhet, a csokis proteint és a mogyoróvajat egy tálba öntjük, majd a vizet óvatosan adagolva hozzá alaposan összedolgozzuk a masszát. Nálam kb. 30 ml víz kellett ahhoz, hogy az alapanyagok összeálljanak.
-
Előkapunk egy kisebb dobozt, ami nálam egy kb. 10x10 cm-es ételhordó dobozka volt. NEM rakjuk bele egyből, különben kapargathatjuk estig a masszát a dobozból. :) Sűtőpapírból kivágunk egy akkora darabot, hogy a választott edény alját és oldalát ki tudjuk vele bélelni, majd így öntjük bele a masszát (nálam szilikonos sütőpapír). Eligazgatjuk, mehet a hűtőbe 1-2 órára.
-
Ha úgy véljük, eleget pihent, kivesszük a hűtőből. A papírnak köszönhetően egyszerűen ki tudjuk emelni ezt a finomságot a dobozból. Ketté vágjuk, és jól befaljuk. Ha később magunkkal szeretnénk vinni, ne dobjuk ki egyből a sütőpapírt, vágjuk félbe, és mindkét szeletet csomagoljuk be vele.
Tápérték
Tápérték összesen (2 szelet):
30,5 g fehérje / 28,4 g szénhidrát / 11,6 g zsír
Tápérték adagonként (1 szelet):
15,2 g fehérje / 14,2 g szénhidrát / 5,8 g zsír
Megjegyzés
Most aprószemű zabpelyhet használtam, de nagyszeművel is ugyanúgy elkészíthető.
A mogyoróvaj mennyiségével lehet játszani attól függően ki mennyi zsírt szeretne bevinni.
Képek
|