Egyszerű káposztás-húsos tészta
Ezt az ételt először 1,5 éve készítettem el próbaként, végül olyan jól bevált, hogy azóta már igen sokszor faltam. Nem bonyolult, könnyű elkészíteni, és nagyon finom.
Hozzávalók
-
300 g csirkemell
-
50 g vöröshagyma
-
200 g fehér káposzta
-
100 g natúr joghurt**
-
1-2 dl víz
-
só, bors, petrezselyem
Elkészítés
-
A hagymát apró kockákra vágjuk, tapadásmentes serpenyőben pár percig pirítjuk, majd leöntjük fél dl vízzel, és puhára pároljuk. (Ezt lehet úgy is, hogy egy kis zsiradékot raktok alá, és azon üvegesre pároljátok, csak én jobban szeretem megspórolni ezt a zsírt. :))
-
A megpuhult hagymára dobjuk rá a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és nagy lángon, hirtelen pirítsuk pár percig, amíg kifehéredik.
-
A káposztát vágjuk vékony szeletekre, majd a vízzel együtt adjuk a kifehéredett csirkemellhez. Közepes lángon pároljuk puhára.
-
A joghurtot keverjük el a fűszerekkel, és adjuk a párolt káposztás-húshoz. Pár percig még forraljuk össze, és kész is.
Tápérték
Tápérték összesen (3 adag)*
81 g fehérje / 20,9 g szénhidrát / 6,5 g zsír
Tápérték adagonként:
27 g fehérje / 6,9 g szénhidrát / 2,1 g zsír
Megjegyzés
*A tápértéket durumtészta nélkül számoltam, mindenki diétájának megfelelő mennyiséget készíthet hozzá.
**Nálam sima natúr joghurt volt, ha zsírszegény joghurtot használtok, a zsírt még tudjátok csökkenteni.
Ha még belefér, akkor adagonként a tetejére 1-1 evőkanál joghurtot dobjatok rá. :)
|