Gombás rakott csirke
Nagyon szeretem a gombát, elengedhetetlen, hogy alkalmanként ne illesszem be valamilyen formában az étkezésembe. Az egyik kedvenc variációm ez a gombás, joghurtos csirke, ami nagyon finom rizzsel és bulgurral is egyaránt. A tápértéknél köretet nem számoltam.
Hozzávalók
-
300 g csirkemell
-
250 g csiperke gomba (tisztított)
-
50 g vöröshagyma
-
5 g olívaolaj
-
1 tojás (30 g t.fehérje, 15 g t.sárgája)
-
80 g joghurt
-
petrezselyem
-
só, bors, majoranna
Elkészítés
-
Pár csepp olajjal kikenünk egy jénai tálat / tepsit, majd ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott és sóval, borssal fűszerezett csirkemell szeleteket.
-
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk, majd a megtisztított, felszeletelt gombát ráöntjük a hagymára, tovább pároljuk.
-
A hagymás gombát megszórjuk sóval, borssal, majorannával.
-
A kész hagymás gombára ráütjük az egész tojást, jól összedolgozzuk, majd ezt a masszát öntjük a csirkemell szeletekre.
-
Petrezselymes joghurttal leöntjük.
-
Előmelegített sütőben megsütjük.
Tápérték
Tápérték összesen (3 adag):
97,9 g fehérje / 17,3 g szénhidrát / 16,1 g zsír
Tápérték adagonként:
32,6 g fehérje / 5,7 g szénhidrát / 5,3 g zsír
Megjegyzés
Ízlés szerinti körettel tálaljuk, rizzsel, bulgurral nagyon finom. Zsírszegény joghurttal picit lehet még faragni a tápértéken.
|