Csokis palacsinta kókuszlisztből
Nagyon szeretem ezt a palacsintát, nem csak finom, ráadásul nem kell a megfordításával ügyetlenkedni, és tök jól fel lehet tekerni. Mindenféle öntettel, krémmel turbózható.
Hozzávalók (2 db)
-
20 g kókuszliszt
-
15 g kakaópor
-
3 g lenmagliszt (~1 teáskanál)
-
1/4 kiskanál sütőpor
-
120 g tej (állati / növényi, amit használsz)
-
120 g tojásfehérje (~3 nagy tojásból)
-
1 evőkanál eritrit (vagy méz, ha belefér)
-
5 g kókuszolaj
Elkészítés
-
A liszteket, a kakaóport, eritritet és a sütőport összekeverjük.
-
A nedves hozzávalókkal is összekeverjük (tej, tojásfehérje, olaj), majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, alaposan elkeverjük.
-
10 percig pihentetjük. Ennyi idő alatt a massza kellően besűrűsödik.
-
A (tapadásmentes) serpenyőt melegítsük fel közepes hőfokon. Amikor felmelegedett, keverjük át a tésztát, s a felét tegyük a serpenyőbe, körkörös mozdulattal oszlassuk szét.
-
Kb. 5 percig sütjük, akkor jó, amikor a palacsinta teteje már nem ragad. Nem kell megfordítani. :)
-
Tekerjük fel, majd süssük meg a maradék tésztát.
Tipp
Ízlés szerint tölthetitek minden jóval, olvasztott csokival vagy házi készítésű csokiöntettel is érdemes leönteni: kakaópor + víz + édesítő.
Tápérték
Tápérték összesen:
24,5 g fehérje / 11,1 g szénhidrát / 8,6 g rost / 10,2 g zsír
Tápérték darabonként:
12,2 g fehérje / 5,5 g szénhidrát / 4,3 g rost / 5,1 g zsír
Megjegyzés
A tápértéket eritrittel számoltam, ha mézzel készítenéd, számolj a plusz szénhidráttal! Ezenkívül ne felejtsd el, hogy az általad használt termékek tápértéke különbözhet az enyémtől, mindig érdemes átszámolni az adatokat! :)
Ki kér? :)
|