Mandulás zabsüti (mikrós)
Ismét egy gyors zabsüti variációt hoztam, ebben kivételesen nincs kakaópor, viszont tele van finom ropogós mandulával. Öntsétek le vaníliás proteinnel, isteni!
Hozzávalók
-
30 g zabpehely
-
30 g joghurt (vagy tej / víz)
-
10 g mandula
-
30 g tojás fehérje
-
10 g tojás sárgája
-
édesítőszer
-
3 g sütőpor
-
20 g vaníliás protein
Elkészítés
-
A zabpelyhet, az összetört mandulát és a sütőport összekeverjük egy bögrében*.
-
A száraz hozzávalókra mehet a joghurt és a tojás, ízlés szerint édesítő, jól összekeverjük.
-
3-5 percre berakjuk a mikróba. Érdemes párszor ránézni, ha már nem ragad a teteje, akkor elkészült.
-
A kész sütit tányérra borítjuk, kevés vízzel elkevert vaníliás proteinnel leöntjük.**
Tápérték
Tápérték összesen:
26,6 g fehérje / 23,0 g szénhidrát / 12,2 g zsír
Tápérték adagonként:
26,6 g fehérje / 23,0 g szénhidrát / 12,2 g zsír
Megjegyzés
A zsírtartalom csökkenthető, ha nem használjuk fel a tojás sárgáját, a fehérje tartalmat pedig növelhetjük, ha egy egész adag proteint használunk öntetnek (30-35 g). Variáljátok az étrendetekhez bátran!
A joghurt helyett használható tej vagy víz, ki mit enged meg magának. Jobb szeretem joghurttal, így nem szárad ki a tészta, puha, lágy marad.
*Nálam jumbó bögre volt (~450 ml). Ennél kisebb bögrében is elkészíthető: érdemes résen lenni, ha elérte a bögre tetejét a massza, egy pillanatra állítsátok le, majd kapcsoljátok be újra a mikrót. Ha nem így tesztek, kifuthat a finomság :)
Képek
|