Kókuszos, mandulás zabkeksz
Müzliszeletnek indult, sütés közben jutott eszembe, hogy kimaradt a tojás. Szeleteléskor darabjaira hullott, viszont a végeredmény egy finom ropogtatni való, így megosztom veletek. Hátha valakinek még jól jön valamikor. :)
Kivételesen nem egy proteindús receptről van szó, hisz nincs benne semmi olyan, ami megdobná a fehérje mennyiségét. Ezt az adagot én két reggelire osztottam el, egy-egy adaghoz pedig egy protein turmixot ittam. A zabkásával indított napokat jól feldobja :)
Hozzávalók
-
60 g zabpehely
-
20 g mandula
-
10 g kókuszreszelék
-
5 g kakaópor
-
~70 ml víz
-
édesítő
-
fahéj
Elkészítés
-
A zabpelyhet, mandulát és a kókuszreszeléket megpirítjuk tapadásmentes serpenyőben. Tipp: félig pirítsuk meg a zabpelyhet és a mandulát, ekkor tegyük bele a kókuszreszeléket. Ha egyszerre pirítjuk, a kókuszreszelék előbb megpirul, így mire a zab és a mandula megpirul, a kókuszreszelék meg is éghet.
-
A megpirított zabkeveréket megszórjuk a kakaóporral, fahéjjal jól elkeverjük.
-
Ízlés szerinti édesítőt teszünk a vízbe, majd ezt a vizet a kakaós zabkeverékre öntjük. Alaposan összedolgozzuk, míg egy masszát nem kapunk.
-
Az összeállt masszát szilikon formába vagy sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük, egyenletesen eligazítjuk. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel.
-
Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Ha kihűlt, szeletelés helyett akár kis darabkákra is törhetjük. :)
Tápérték
Tápérték összesen:
14,2 g fehérje / 39,0 g szénhidrát / 21,8 g zsír
Tápérték adagonként:
7,1 g fehérje / 19,5 g szénhidrát / 10,9 g zsír
|