Gyors zabsüti / Mikrós zabsüti
Ha nincs időm komolyabb sütésre, akkor ezt a sütit szoktam összedobni, ami pár perc alatt elkészíthető mikróban. Reggelire kiváló, rostban gazdag, minőségi szénhidrát, az öntet pedig tele proteinnel.
Hozzávalók
-
30 g zabpehely
-
30 g joghurt (vagy tej / víz)
-
5 g kakaópor
-
1 tojás (~30 g fehérje, 15 g sárgája)
-
3 g sütőpor
-
20 g protein
Elkészítés
-
A zabpelyhet, kakaóport, sütőport összekeverjük egy bögrében*.
-
A száraz hozzávalókra mehet a joghurt és a tojás, jól összekeverjük.
-
3-5 percre berakjuk a mikróba. Érdemes párszor ránézni, ha már nem ragad a teteje, akkor elkészült.
-
A kész sütit tányérra borítjuk, kevés vízzel elkevert proteinnel leöntjük, és jól befaljuk.**
Tápérték
Tápérték összesen:
26,7g fehérje / 24,4 g szénhidrát / 9,4 g zsír
Tápérték adagonként:
26,7g fehérje / 24,4 g szénhidrát / 9,4 g zsír
Megjegyzés
A zsírtartalom csökkenthető, ha nem használjuk fel a tojás sárgáját, a fehérje tartalmat pedig növelhetjük, ha egy egész adag proteint használunk öntetnek (így a végeredmény 30-35 g fehérje / süti). Kombináljátok bátran.
A joghurt helyett használható tej vagy víz, ki mit enged meg magának. Jobb szeretem joghurttal, így nem szárad ki a tészta, puha, lágy marad.
*Nálam jumbó bögre volt (~450 ml). Ennél kisebb bögrében is elkészíthető, de ebben az esetben érdemes résen lenni: ha elérte a bögre tetejét a massza, egy pillanatra állítsátok le, majd kapcsoljátok be újra. Ha nem így tesztek, kifuthat a finomság :)
**A képen karamellás proteinnel leöntött süti látható, de jól illik hozzá vaníliás, csokis protein is, illetve cappuccinos fehérjével sem rossz. De akár gyümölcsös finomságokkal is nyakon önthető.
|