Karamellás, duplán mogyorós protein szelet
Tagadhatatlan, hogy a Snickers csoki szolgált a receptem alapjául. Egy ragacsos, de isteni finom protein szeletet sikerült összehozni, amiben 1,5x több fehérje van, mint szénhidrát. Durván finom cucc.
Hozzávalók
A “talp”
-
20 g zabkorpa
-
20 g vaníliás protein
-
10 g mogyoróvaj
-
20 g víz
Karamellás-mogyorós réteg
-
20 g karamellás protein
-
10 g sós földimogyoró összetörve
-
15 g víz
Tetejére
Elkészítés
-
A zabkorpát és a vaníliás proteint összekeverjük, hozzáadunk 20 g vízet, alaposan kikeverjük, végül a 10 g mogyoróvajjal összedolgozzuk.
-
A masszát formába töltjük, én egy 4×8 cm-es szilikonformát használtam. Amibe igen csak beleragadt, szilikonforma ide vagy oda, ilyen ragaccsal még "ő" sem bírkózik meg. Akármilyen formát használunk mindenképp érdemes fóliával kibélelni, megkönnyíti a kiszedést.
-
A karamellás proteint keverjük el a 15 g vízzel, egy sűrű, ragacsos masszát kapunk. Ebbe keverjük még bele az összetört mogyoró darabokat
-
A karamellás-mogyorós réteget simítsuk el a vaníliás-zabkorpás „talpon”.
-
Olvasszuk meg az étcsokit, majd öntsük rá a karamellás-mogyorós rétegre.
-
Mehet is a hűtőbe, érdemes 1-2 órát a hűtőben hagyni, hogy jól összeálljon. Ha a csoki megdermedt, ketté vágjuk, és kész is a két darab protein szelet, avagy protein kocka.
Tápérték
Tápérték összesen:
37,5 g fehérje / 21,2 g szénhidrát / 17,8 g zsír
Tápérték adagonként (1 darab):
18,7 g fehérje / 10,6 g szénhidrát / 8,9 g zsír
Megjegyzés
Tipp: Ha nem csak a tetejét kenjük meg csokival, egy hordozhatóbb változatot kapunk. Nálam a zsír már így is erősen kiveri a biztosítékot, így nem kockáztattam meg a körbe kenést, de ha neked belefér, akkor hajrá! :)
Képek
|