Epres-csokis réteges proteinjégkrém
Az előző jégkrém sikerén felbuzdulva, na és egy beszélgetést követően kombináltam az epret egy finom és egyszerű csokis joghurtos réteggel, ami szintén nagyon bejövős lett. Hipp-hopp felfaltuk. :)
Hozzávalók
-
200 g zsírszegény natúr joghurt*
-
70 g eper
-
30 g csokis protein*
Elkészítés
-
150 g joghurtot a csokis proteinnel csomómentesre keverjük. Elosztjuk 5 db jégkrém formában.
-
Az epret turmixoljuk össze a megmaradt joghurttal. Lehet teljesen homogén, de akár hagyhatunk eper darabkákat is. Ezt is osszuk 5 részre, és kanalazzuk a csokis joghurtos rétegre.
-
Mehet is a fagyasztóba. 2-3 óra fagyasztás után már falható is.
Tápérték
Tápérték összesen (5 adag):
32,6 g fehérje / 21,5 g szénhidrát / 4,7 g zsír
Tápérték adagonként (1 adag):
6,5 g fehérje / 4,3 g szénhidrát / 0,9 g zsír
Tipp
Ha nincs csokis protein otthon, próbáld ki így: vaníliás vagy tejszín ízű proteint 5 g kakaóporral "változtasd" csokissá, és voilá! :)
Megjegyzés
*Az én joghurtomban kicsit több a szénhidrát, míg a zsír kevesebb a sima joghurtokhoz képest (100 g / 5,1 g fehérje, 6,2 g szénhidrát, 1,5 g zsír). A zsírtartalom még kevesebb lehet, ha sikerül 0,2%-os joghurtot levadászni! :)
** Nálam tejsavó volt, de lehet mást is használni, arra figyeljetek, hogy a különböző proteinek nedvesség igénye más és más.
***Ha nincs jégkrémformád, használj szilikonos formákat, vagy akár műanyag poharat, amit le tudsz vágni a jégkrémről. De akár az egészet egy tálkába öntve is berakhatod.
|