Mexicorn Tortilla chips tesztelés!
Amikor megérkezett hozzánk a Mexicorn Tortilla Chips csomag, nagyon kíváncsi voltam, miben lesz más, mint a már ismert tortilla chipsek. Már az első falat után kiderült, hogy ez tényleg egy kicsit más élmény: sokkal ropogósabb, mint amit eddig megszoktam. Olyan, mintha egy kicsit vastagabb lenne, ezért harapás közben igazán nagyot roppan , de közben nem morzsálódik szét, ami szerintem hatalmas plusz pont.
A chips négyféle ízben érhető el: sós, chilis, BBQ és sajtos. Nem is tudnék egy kedvencet kiemelni, mert mindegyik másért volt jó. Volt, akinek a sajtos lett az abszolút favorit, más inkább a füstös BBQ-ra esküdött, de olyan is akadt, aki a klasszikus sós ropogtatására szavazott. A chili pedig pont annyira pikáns, hogy feldobja az élményt, de ne legyen túl erős.

Természetesen nem maradhattak el a mártogatósok sem: salsa, sajtszósz és guacamole is került az asztalra. Nagyon érdekes volt kipróbálni, mennyire más élményt ad ugyanaz a chips attól függően, mibe mártjuk. Volt, aki a salsával szerette legjobban, másnak a guacamole jött be inkább. Az biztos, hogy a különböző ízkombinációk miatt mindenki talált magának kedvencet.
Ami külön tetszett, hogy a chipsek tényleg jól bírták a mártogatást. Nem tört le a fele a szószban, így nem kellett utólag kanalazgatni a darabokat – simán elbírta még a sűrűbb mártásokat is. Ez nálunk nagy előny volt, mert így tényleg élvezni lehetett a ropogós chipset a mártogatósokkal együtt.
Mivel kukoricalisztből készül, természetesen gluténmentes, így azoknak is jó választás lehet, akik érzékenyek a gluténre, vagy egyszerűen kerülik. A kicsit vastagabb, gazdagabb falatok miatt már néhány darab is elég ahhoz, hogy csillapítsa a ropogtatnivaló utáni vágyat, mivel nem kell belőle egy egész zacskó, hogy jóllakottnak érezzük magunkat. Bár nem tartozik a diétás alapételek közé, néha igazán beleférhet egy ilyen ropogós élmény, főleg, ha minőségi hozzávalókból készült változatot választunk.
|