Csirkeség

Csőben sült kelbimbós csirkemell

Oké, tudom, a kelbimbó szegény spenóttal együtt nem idéz elő sok jó emléket az emberekben, de finom tud lenni, tényleg. Ha párolva nem szereted, próbáld ki ezt a receptet, egy kis extra ízesítés csodákra képes.

Tápérték összesen (~4 adag):
144,9 g fehérje / 25,4 g szénhidrát / 9,2 g zsír
Tápérték adagonként:
36,2 g fehérje / 6,3 g szénhidrát / 2,3 g zsír

Hozzávalók Ingredients
500 g csirkemell
250 g kelbimbó
200 g joghurt*
só, fehér bors, oregánó
500 g chicken
250 g brussels sprout
200 g yogurt
salt, white pepper, oregano

Elkészítés:
  1. A kelbimbót forrásban lévő vízben 5 percig főzzük.
  2. Míg fő a kelbimbó, a csirkemellet apró kockákra vágjuk.
  3. A kockára vágott csirkemellet és az előfőzött kelbimbót tepsibe rakjuk, ami lehet akár jénai tál vagy szilikonos forma is.
  4. A joghurtot ízlés szerint fűszerezzük. Nálam a só nem létfontosságú, így ki is maradt. Fehér borsból kb. fél teáskanálnyit raktam, míg a szárított oregánóból 1,5 teáskanálnyit kevertem a joghurthoz. Az oregánó nagyon intenzív fűszer, ha még nem használtad, első próbálkozásnál érdemes kevesebbet használni.
  5. A fűszeres joghurtot a kelbimbós húsra öntjük, előmelegített sütőben megsütjük. Akinek belefér, zsírszegény sajtot is reszelhet rá.
Megjegyzés:

Kivételesen sikerült levadásznom egy alacsonyabb zsírtartalmú joghurtot (1,5 g zsír / 100 g), aminek természetesen a szénhidrát tartalma kicsit magasabb, mint a normál natúr joghurté - valamit valamiért ugye. Attól függően, hogy milyen joghurtot választasz, a szénhidrát tartalom akár 5 grammal is lehet kevesebb, a zsír pedig akár 3 grammal is lehet több.

Mehet mellé rizs, bulgur, saláták, de akár egyéb köret nélkül is fogyasztható.

Képek:

 

 

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2014.08.28. 13:47
Zilda

Szia puma! A sütési idő erősen függ attól, milyen tűzhelyed van. Én régi típusú gáztűzhellyel sütök, így nálam legalább 1 óra a sütési idő, jobb sütőkben 30 perc alatt is elkészülhet.

Idézet
2014.08.03. 18:07
puma
De vajon meddig kell sütni?
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Közösségi cuccok

      

 
Eligazítás

Üdvözöllek dicső lovag, szép a ruhád, szép a lovad! Mi szél hozott mondca' erre? És mi vajon a szíved terve?
Az oldal célja minden testépítő, sportoló, fit, egészséges életmódot folytató ember finom ételek utáni vágyának kielégítése. ;)
Akár a fogyás, a formálódás, az izomépítés a célod, itt biztos találsz olyan receptet, ötletet, amiket be tudsz illeszteni az étrendedbe. Ha van olyan étel, aminek a fit változatát szeretnéd az oldalon viszontlátni, jelezd bátran!
Szólj hozzá, próbáld ki a recepteket, mondd el, hogy ízlett! Ne felejts el feliratkozni a hírlevélre!

Üdv, Zilda

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
FNB a Facebookon

Ha nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről, a Facebook oldalon a Tetszik gombnál válaszd a Megjelenítés elsőként opciót! Példáért katt:

 
Instagram

 

Az oldalon és a bloghoz tartozó közösségi oldalakon található tartalom (fotók, receptek, cikkek) a Fit Nutrition Bay megalapítójának szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll.
A receptek, cikkek saját felhasználás céljából lementhetők, nyomtathatók, azonban az oldal, vagy annak valamely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, vagy más nem saját felhasználásra történő használata a Fit Nutrition Bay előzetes engedélye nélkül tilos. Ez vonatkozik a Közösségi oldalakra is! Ha bármely recept megtetszik, s megosztanád másokkal, kérlek, használd a közösségi ikonokat, vagy másold a recept elérhetőségét (URL címét), s azt oszd meg! Köszönöm, hogy megtisztelsz vele.