Joghurtos brokkoli krémleves csirkével
3,5x több fehérje, mint szénhidrát. Nagyon jó kis arány! Tipikusan egy olyan receptről van szó, ami mellé lehet sütkérezni protein finomságokat, hisz a többi szénhidrátot is be kell vinni valahogy… :)
Hozzávalók
-
300 g brokkoli
-
50 g vöröshagyma
-
100 g joghurt*
-
20 g zabkorpa
-
300 g csirkemell
-
só, bors
Elkészítés
-
A brokkolit rózsáira bontjuk, megfőzzük.
-
A vöröshagymát megszórjuk egy kis sóval, üvegesre pároljuk.
-
A megfőtt brokkolit és a vöröshagymát összeturmixoljuk, közben a brokkoli főzővízéből ízlés szerinti mennyiséget adunk a péphez attól függően, ki milyen hígra szeretné a levest. Vegyük figyelembe, hogy még kerül bele egy kis joghurt és zabkorpa is! :)
-
A hagymás brokkolit visszatesszük a tűzre, majd a zabkorpával összekevert joghurttal leöntjük. Összeforraljuk, ízesítjük sóval, borssal.
-
A csirkemellet csíkokra vagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, végül hirtelen megsütjük. A levest a pirított csirke darabokkal tálaljuk, jól befaljuk :)
Tápérték
Tápérték összesen (3 adag):
90,5 g fehérje / 25,0 g szénhidrát / 8,5 g zsír
Tápérték adagonként (1 adag):
30,1 g fehérje / 8,3 g szénhidrát / 2,8 g zsír
Megjegyzés
Ha szeretnél mellé egy finom protein édességet, akkor itt nézelődj: LINK
*A joghurt márkájától és zsírtartalmától függően lehet még lefaragni pár gramm szénhidrátot és zsírt a tápértékből. :)
|