Levesfazék

Tojásos csirkeleves

Ha egy gyors, nagyon ízletes és egészséges levesre vágysz, megmaradnál a csirkemellel kikövezett úton, de bevállalnál egy kis tésztás levest, akkor ezt mindenképp ajánlom. Nekem nagyon bevált!

Tápérték összesen (3 adag):
79,7 g fehérje / 41,2 g szénhidrát / 6,5 g zsír
Tápérték adagonként (1 adag):
26,5 g fehérje / 13,7 g szénhidrát / 2,1 g zsír



Hozzávalók  
250 g csirkemell
50 g teljes kiőrlésű cérnametélt tészta*
70 g tojásfehérje
10 g tojássárgája
6 dl víz + a tészta főzéshez
frissen facsart citromlé
1/2 teáskanál balzsamecet
1 szál apróra vágott újhagyma
só, bors
 

Elkészítés:
  1. A 6 dl vizet és az apróra kockákra vágott csirkemellet egy lábasban (avagy fazékban) feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk. Attól függően mekkorára vágtad a csirkemellet, 10-15 perc alatt megpuhul a hús.
  2. Amíg a hús fő, főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett információk szerint. Aki nem akarja külön főzni a tésztát, akár a húshoz is hozzáadhatja.
  3. A tojásfehérjét és a tojássárgáját keverjük össze, majd egy villa fogain keresztül folyassuk a levesbe.
  4. Keverjük át a tojást a levesben, majd zárjuk el a tűzhelyet és adjuk hozzá a balzsamecetet, illetve a citromlevet. Én egy kisebb citrom felének a levét nyomkodtam bele.
  5. A tésztát tálkába/tányérba rakjuk, majd a levessel leöntjük. Én 3 adagra osztottam el.
  6. Tálaláskor szórjuk meg felaprított újhagymával.
Megjegyzés:

*Cérnametélt helyett lehet akár szélesmetélt tészta is, illetve üvegtészta is, bár utóbbinak a szénhidrát tartalma kicsit több, így azzal számolni kell.

Képek:

 

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2014.06.16. 11:45
Zilda

Szia Erika! Köszönöm az elismerést, igazán jól esik. Ebben a levesben nincs paprika, ha esetleg a zöld karikákra gondolsz, az az újhagymának a szára.

Idézet
2014.06.13. 02:09
Erii

Szia! nem harakszl ugye hogy ide is irok! Csak annyra jó a weblapod és nem tudok aludni mert a férjem nagyon sogáik dolgozik ma mert vadat segít terelni meg nyúz! Magyon tetszik ez is meg ilyen porteinem meg fehérjém nincsen itthon nagyon de mad kitalálom mvel kell helyettesíteni ebben is, gondolomformán liszt nem! Szóval csak annnyit szeretnék kérdezni asztán többet már nem zaglatlak, hogy ebben a alevesen mikor kell beletenni a paprikát! Csak mert a képen nagyon paprikásnak tűnik! De a receptben meg nem írtad le! Lehet a fiam nevével írtam mert be van lépve ha nem erikának ír nálad akkor én vagyok AZ ERIKA, csak rosszul van beállíva!

 

Erika

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Közösségi cuccok

      

 
Eligazítás

Üdvözöllek dicső lovag, szép a ruhád, szép a lovad! Mi szél hozott mondca' erre? És mi vajon a szíved terve?
Az oldal célja minden testépítő, sportoló, fit, egészséges életmódot folytató ember finom ételek utáni vágyának kielégítése. ;)
Akár a fogyás, a formálódás, az izomépítés a célod, itt biztos találsz olyan receptet, ötletet, amiket be tudsz illeszteni az étrendedbe. Ha van olyan étel, aminek a fit változatát szeretnéd az oldalon viszontlátni, jelezd bátran!
Szólj hozzá, próbáld ki a recepteket, mondd el, hogy ízlett! Ne felejts el feliratkozni a hírlevélre!

Üdv, Zilda

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
FNB a Facebookon

Ha nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről, a Facebook oldalon a Tetszik gombnál válaszd a Megjelenítés elsőként opciót! Példáért katt:

 
Instagram

 

Az oldalon és a bloghoz tartozó közösségi oldalakon található tartalom (fotók, receptek, cikkek) a Fit Nutrition Bay megalapítójának szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll.
A receptek, cikkek saját felhasználás céljából lementhetők, nyomtathatók, azonban az oldal, vagy annak valamely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, vagy más nem saját felhasználásra történő használata a Fit Nutrition Bay előzetes engedélye nélkül tilos. Ez vonatkozik a Közösségi oldalakra is! Ha bármely recept megtetszik, s megosztanád másokkal, kérlek, használd a közösségi ikonokat, vagy másold a recept elérhetőségét (URL címét), s azt oszd meg! Köszönöm, hogy megtisztelsz vele.