Újhagymával, gombával töltött tojás
Egyszerű, de annál nagyszerűbb tojásos finomság, ami bármelyik étkezésnél megállja a helyét: önmagában kiváló vacsora, abonettel vagy puffasztott rizzsel pedig reggelinek vagy napközben is szuper lehet.
Tápérték összesen:
24,8 g fehérje / 6,6 g szénhidrát / 3,8 g zsír
Tápérték adagonként:
24,8 g fehérje / 6,6 g szénhidrát / 3,8 g zsír
Hozzávalók |
Ingredients |
130 g tojásfehérje*
10 g tojássárgája**
120 g (csiperke) gomba /tisztítva)***
20 g zöldhagyma
só, bors |
130 g albumen
10 g egg yolk
120 g (champignon) mushrooms
20 g green onions
salt, pepper |
Elkészítés:
-
A gombát negyedekbe vágjuk, majd felszeleteljük. Ha kisebb a gomba, akkor nem szükséges negyedelni.
-
Tapadásmentes serpenyőben (vagy minimális zsiradékon, pl. kókuszzsír) fedő alatt közepes lángon pár perc alatt megpároljuk a sózott, borsozott gombát. Kb. 2-3 perc alatt levet enged, ekkor levesszük a fedőt, a gombához adjuk a zöldhagymát, és együtt pároljuk tovább. Mire a lé elfő, a gomba és a hagyma is megpuhul, ekkor egy tányérra vagy tálra kiszedjük/öntjük.
-
A tojásfehérjét és a tojássárgáját összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tapadásmentes serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. Sütéskor a tojásra is szoktam fedőt rakni, így mire meg kell fordítani, a teteje már nem lesz folyós.
-
Ha a tojás elkészült, az egyik felére rakjuk a hagymás gombát, majd ráhajtjuk az omlett másik felét.
Megjegyzés:
*130 g tojásfehérje 4 normál méretű tojás fehérjének felel meg.
**10 g tojássárgája nincs egy egész tojássárgája (kb. 2/3).
***2 db csiperke megtisztítva, pucolva 120 g lett.
A hozzávalók mennyisége céltól függően módosítható. Ha a tojássárgáját kihagyod, akkor egy szinte teljesen zsírmentes ételt fogsz kapni. :)
Képek:
![](//fitnutritionbay.gportal.hu/portal/fitnutritionbay/image/gallery/1396792490_02.png)
![](//fitnutritionbay.gportal.hu/portal/fitnutritionbay/image/gallery/1396792416_69.png)
![](//fitnutritionbay.gportal.hu/portal/fitnutritionbay/image/gallery/1396792304_30.png)
|