Bazsalikomos joghurtos csirkemell
Levadásztam egy szép cserép bazsalikomot, az élettartama kérdéses, de reméljük a legjobbakat. Receptek hada azonnal cikázott a fejemben, kevés alapanyag híján egy joghurtos csirkére bólintottam rá. Jól tettem, egyszerű és szuper!
Hozzávalók
-
300 g csirkemell
-
150 g natúr joghurt (nálam 0,1%-os)
-
30 g vöröshagyma
-
8 bazsalikomlevél*
-
só, bors
Elkészítés
-
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd minimális zsiradékkal ellátott serpenyőben pár percig pároljuk. Nálam a minimális zsiradék pár csepp kókuszolajat jelent, amit szétkenek a serpenyőn.
-
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és hirtelen, nagy lángon sütni kezdjük.
-
Amikor a hús kifehéredett, és a kiengedett leve is elfőtt, hozzáadjuk a joghurtot. Ha sűrűbb a joghurtunk adhatunk hozzá 0,5 dl vizet is..
-
Közepes (vagy kisebb) lángon összeforraljuk, fűszerezzük sóval, borssal, és darabokra tépett bazsalikomlevéllel (oké, vághatjátok is! :)). Ha nincs kéznél friss bazsalikom, szárított verzióval is készíthetitek.
-
Fontos, hogy amikor már a joghurt is belekerül a serpenyőbe, ne süssétek magas lángon, különben a joghurt kicsapódik.
Tápérték
Tápérték összesen (köret nélkül):
82 g fehérje / 13,9 g szénhidrát / 3,1 g zsír
Tápérték adagonként (köret nélkül):
27,3 g fehérje / 4,6 g szénhidrát / 1 g zsír
Megjegyzés
Nálunk teljes kiőrlésű tészta volt hozzá, de a szokásos rizs is mehet mellé, és persze a zöldségekről se feledkezzünk meg. Most 3 adagra osztottam, de két részletben is ehetitek. Jó étvágyat kívánok!
Te szoktál használni friss bazsalikomot?
|