Csőben sült kelbimbós csirkemell
Oké, tudom, a kelbimbó szegény spenóttal együtt nem idéz elő sok jó emléket az emberekben, de finom tud lenni, tényleg. Ha párolva nem szereted, próbáld ki ezt a receptet, egy kis extra ízesítés csodákra képes.
Hozzávalók
-
500 g csirkemell
-
250 g kelbimbó
-
200 g joghurt*
-
só, fehér bors, oregánó
Elkészítés
-
A kelbimbót forrásban lévő vízben 5 percig főzzük.
-
Míg fő a kelbimbó, a csirkemellet apró kockákra vágjuk.
-
A kockára vágott csirkemellet és az előfőzött kelbimbót tepsibe rakjuk, ami lehet akár jénai tál vagy szilikonos forma is.
-
A joghurtot ízlés szerint fűszerezzük. Nálam a só nem létfontosságú, így ki is maradt. Fehér borsból kb. fél teáskanálnyit raktam, míg a szárított oregánóból 1,5 teáskanálnyit kevertem a joghurthoz. Az oregánó nagyon intenzív fűszer, ha még nem használtad, első próbálkozásnál érdemes kevesebbet használni.
-
A fűszeres joghurtot a kelbimbós húsra öntjük, előmelegített sütőben megsütjük. Akinek belefér, zsírszegény sajtot is reszelhet rá.
Tápérték
Tápérték összesen (~4 adag):
144,9 g fehérje / 25,4 g szénhidrát / 9,2 g zsír
Tápérték adagonként:
36,2 g fehérje / 6,3 g szénhidrát / 2,3 g zsír
Megjegyzés
Kivételesen sikerült levadásznom egy alacsonyabb zsírtartalmú joghurtot (1,5 g zsír / 100 g), aminek természetesen a szénhidrát tartalma kicsit magasabb, mint a normál natúr joghurté - valamit valamiért ugye. Attól függően, hogy milyen joghurtot választasz, a szénhidrát tartalom akár 5 grammal is lehet kevesebb, a zsír pedig akár 3 grammal is lehet több.
Mehet mellé rizs, bulgur, saláták, de akár egyéb köret nélkül is fogyasztható.
Képek:
|