Csőben sült kelbimbós csirkemell	
	
	
	  
	Oké, tudom, a kelbimbó szegény spenóttal együtt nem idéz elő sok jó emléket az emberekben, de finom tud lenni, tényleg. Ha párolva nem szereted, próbáld ki ezt a receptet, egy kis extra ízesítés csodákra képes. 
 
	
	Hozzávalók 
	- 
		500 g csirkemell
 
	- 
		250 g kelbimbó
 
	- 
		200 g joghurt*
 
	- 
		só, fehér bors, oregánó
 
 
	Elkészítés 
	- 
		A kelbimbót forrásban lévő vízben 5 percig főzzük.
 
	- 
		Míg fő a kelbimbó, a csirkemellet apró kockákra vágjuk.
 
	- 
		A kockára vágott csirkemellet és az előfőzött kelbimbót tepsibe rakjuk, ami lehet akár jénai tál vagy szilikonos forma is.
 
	- 
		A joghurtot ízlés szerint fűszerezzük. Nálam a só nem létfontosságú, így ki is maradt. Fehér borsból kb. fél teáskanálnyit raktam, míg a szárított oregánóból 1,5 teáskanálnyit kevertem a joghurthoz. Az oregánó nagyon intenzív fűszer, ha még nem használtad, első próbálkozásnál érdemes kevesebbet használni.
 
	- 
		A fűszeres joghurtot a kelbimbós húsra öntjük, előmelegített sütőben megsütjük. Akinek belefér, zsírszegény sajtot is reszelhet rá.
 
 
	Tápérték 
	Tápérték összesen (~4 adag): 
	144,9 g fehérje / 25,4 g szénhidrát / 9,2 g zsír 
	Tápérték adagonként: 
	36,2 g fehérje / 6,3 g szénhidrát / 2,3 g zsír 
	Megjegyzés 
	Kivételesen sikerült levadásznom egy alacsonyabb zsírtartalmú joghurtot (1,5 g zsír / 100 g), aminek természetesen a szénhidrát tartalma kicsit magasabb, mint a normál natúr joghurté - valamit valamiért ugye. Attól függően, hogy milyen joghurtot választasz, a szénhidrát tartalom akár 5 grammal is lehet kevesebb, a zsír pedig akár 3 grammal is lehet több. 
	Mehet mellé rizs, bulgur, saláták, de akár egyéb köret nélkül is fogyasztható. 
	Képek: 
	    
	    
 
	         
		 
	        
	       
 
		
 |