Céklás csirketekercs
Ez a csoda jó kategóriában van, nem édesség, de tényleg! A piskótának ható tészta csirkemell, az eperdzsemre emlékeztető töltelék pedig nem más, mint cékla. Különleges finomság.
Hozzávalók
-
400 g csirkemell
-
200 g cékla (ecetes)
-
só, bors
Elkészítés
-
Egy egész csirkemellre van szükségünk, ami az én esetemben kb. 400 gramm csirkemellet jelentett. Az egész csirkemellet középen vágjuk félbe, így lesz 2 db fél csirkemell (ki gondolta volna? :D).
-
Mindkét csirkemellet vágjuk be úgy, hogy széthajthatóvá váljon, mint egy könyv :). Lentebb első képen láthatjátok. Én itt nem fűszereztem, de rakhattok sót, borsot a húsra.
-
A szétnyitott fél csirkemellekre megy 100-100 gramm ecetes cékla (recept ITT).
-
Roppant ügyesen feltekerjük a húst, ügyelve arra, hogy a cékla a helyén maradjon. Fogpiszkálóval vagy hústűvel érdemes összetűzdelni, megszórhatjuk egy kis sóval, borssal, majd tapadásmentes serpenyőbe helyezzük a húsokat, 0,5-1 dl vizet öntünk alá és fedő alatt megpároljuk.
Tápérték
Tápérték összesen (~3 adag):
101,4 g fehérje / 13,8 g szénhidrát / 4,5 g zsír
Tápérték adagonként:
33,8 g fehérje / 4,6 g szénhidrát / 1,5 g zsír
Megjegyzés
Ha ecetes céklasaláta épp nincs kéznél, akkor főzzük meg a céklát és a csirkére rakva ízesítsük. De érdemes előre elkészíteni a salátát, sokkal különlegesebb lesz az íze.
Mehet mellé rizs, bulgur, saláták, de akár köret nélkül is fogyasztható.
Képek:
|