Joghurtos csirkemell zabpehely bundában
A zabpelyhes csirkének több változatát is használom, most ezt a puha és még is ropogós fokhagymás-joghurtos változatot mutatom meg. Sütőpapíron készül, így nincs plusz zsiradék. Salátával, zöldséges bulgurral vagy rizzsel igazi finomság.
Hozzávalók
-
500 g csirkemell
-
100 g zabpehely
-
150 g joghurt
-
5 g fokhagyma (~1 gerezd)
-
só, bors
Elkészítés
-
A csirkemellet szeletekre vágjuk.
-
A fokhagymát apró darabokra vágjuk, vagy egyszerűen kinyomjuk fokhagymanyomóval. Összekeverjük a joghurttal.
-
A csirkemell szeleteket a fokhagymás joghurtba pácoljuk. Én külön meg szoktam kenni a szeletek mindkét oldalát, így biztos, hogy mindenhol jól éri a pác. Fél órára hűtőbe rakjuk, közben a sütőt is előmelegíthetjük.
-
A megpácolt csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk (ne szedd le a joghurtos réteget!), majd a zabpehelybe megforgatjuk, végül sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és mehet is be a sütőbe. TIPP: 1-1,5 kanálnyi zabpelyhet szórj egy tányérra/tálcára, ezen forgass meg egy szelet húst, majd jöhet a következő ugyanígy. Így nem vesz fel olyan sok zabpelyhet, mintha közvetlenül a nagy kupacban forgatnád meg. Ha vastagabb zabpehely bundára vágysz, akkor több zabpehelyre lesz szükséged.
Tápérték
Tápérték összesen (4 adag)
140,6 g fehérje / 65,3 g szénhidrát / 16,6 g zsír
Tápérték adagonként:
35,1 g fehérje / 16,3 g szénhidrát / 4,1 g zsír
Megjegyzés
A szeletek alja puha, míg a teteje ropogósra fog sülni. Hidegen könnyebb leszedni a sütőpapírrol, ha frissen szeretnénk fogasztani, olajsprayvel érdemes befújni a sütőpapírt. Még jobb, ha tudtok szerezni szilikonos sütőpapírt ;)
Képek
|