Kínai cukkinis csirkemell tésztával
Van csirke, egy kis durumtészta, szójaszósz is akad, és még cukkinit is sikerült venni. Mi készülhetne ebből? Megspékeltem egy kis kínai fűszerkeverékkel, s el is készült a mennyei eledel. Készítheted wokban, de mezei serpenyőt használva sem fogsz csalódni, ez tuti! :)
Hozzávalók
-
300 g csirkemell
-
150 g cukkini
-
80 g wok durum tészta
-
20 g szójaszósz*
-
5 g olívaolaj
-
2 dl víz
-
2 ek kínai fűszerkeverék**
Elkészítés
-
A csirkemellett vékony csíkokra vágjuk.
-
A szójaszószt, olívaolajat és 2 evőkanál kínai fűszerkeveréket összekeverjük, majd a csirkemell csíkokra öntjük. 30-60 percet a hűtőben állni hagyjuk.
-
Ha letelt az idő wokban vagy tapadásmentes serpenyőben megsütjük a húst.
-
Ha a hús elkészült, vegyük ki a serpenyőből, majd tegyük a serpenyőbe a kis darabokra vágott cukkinit, pároljuk, pirítsuk ízlés szerint.
-
Amikor a cukkini kellően megpuhult, visszarakjuk a húst is a serpenyőbe.
-
A cukkinis húshoz 2 dl vizet adunk, majd belerakjuk a wok tésztát is. Időközben keverjük meg párszor. A tészta 3-4 perc alatt megfő, ezután már fogyasztható is ez a finomság.
Tápérték
Tápérték összesen (3 adag):
87,4 g fehérje / 67,4 g szénhidrát / 13,3 g zsír
Tápérték adagonként:
29,1 g fehérje / 22,4 g szénhidrát / 4,4 g zsír
Megjegyzés
*Yakso BIO Shoyu szójaszószt használtam. 100 grammjában összesen 5,8 g szénhidrát van, így igazán bejövős számomra (az ára kevésbé, de kitart egy ideig). Ha van tipped hasonlóan alacsony CH tartalmú szójaszószra, írd meg bátran.
**A kínai fűszerkeverék nálam ORIENT márkájú volt. Természetesen más márkájú vagy saját készítésű kínai fűszerkeverékkel is szuper lehet a recept.
|