Fitt mandulás bögrés zabsüti
Csodálatos! Lágy, puha, omlós, mandulás, baromi egyszerű és roppant gyorsan elkészíthető! Egy újabb mikrós süti, amit ki kell próbálnod! Tökéletes a reggeli turmix mellé!
Hozzávalók
-
30 g zabpehely darálva (vagy zabpehelyliszt)
-
15 g mandulaliszt
-
15 g eritrit (vagy más édesítő)
-
30 g almapüré (cukrozatlan)*
-
50 ml mandulatej (vagy más tej)
-
vanília aroma
-
sütőpor
Elkészítés
-
A darált zabpelyhet (vagy a zabpehelylisztet) a mandulaliszttel és a sütőporral elkeverjük.
-
A tejet langyosra melegítjük, s hozzáadjuk az eritritet. Szépen elolvad benne.
-
A száraz hozzávalókhoz adjuk a nedves hozzávalókat: az eritrites tejet, almapürét, ízlés szerint vanília aromát.
-
Mikróban 30-60 mp között elkészül. Nézzetek rá, ha kicsit túlzásba vittétek a sütőport, előfordulhat, hogy nem csak felemelkedik, de ki is mászik a bögréből. Csak óvatosan! Arra is figyeljetek, hogy ne süssétek túl. Ha minden klappol, egy nagyon szuper kis sütit fogtok kapni!
Tápérték
Tápérték összesen:
9,3 g fehérje / 23,5 g szénhidrát / 4,4 g zsír
Tápérték adagonként:
9,3 g fehérje / 23,5 g szénhidrát / 4,4 g zsír
Megjegyzés
A tetejét szórjátok meg egy kis szeletelt mandulával, esetleg egy kis csokival!
*Nem kell a boltban az almaszószokat vadásznod, egyszerűen vegyél egy almát, vágj le belőle egy darabot, pürésítsd botmixerrel/turmixgéppel, s kész is az az almapüré, amivel szuperül lágyíthatjuk a sütik tésztáját. Ha egyszer kipróbálod, tuti rákattansz. Persze lehet extrázni is a dolgot, s igazi főzött almapürét készíteni egy kis citromlével, fahéjjal, amit akár a csirkénkhez is felhasználhatunk. Hmm... :)
Kipróbálod? :)
|