Diós zabsüti
A gyors zabsüti recept jól variálható, és gyorsan elkészíthető. Most egy kis dióval és rummal dobtam fel az alapreceptet, nagyon szuper így is, talán még finomabb is. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
-
30 g zabpehely
-
3 g kakaópor
-
10 g dió (darált)
-
30 g diótej**
-
rumaroma
-
35 g tojás fehérje
-
10 g tojás sárgája
-
3 g sütőpor
-
30 g protein
Elkészítés
-
A zabpelyhet, kakaóport, sütőport és a darált diót összekeverjük egy bögrében*.
-
A száraz hozzávalókra mehet a diótej és a tojás, ízlés szerint rumaroma (nálam 1 teáskanál), jól összekeverjük.
-
3-5 percre berakjuk a mikróba. Érdemes párszor ránézni, ha már nem ragad a teteje, akkor elkészült.
-
A kész sütit tányérra borítjuk, kevés vízzel elkevert proteinnel leöntjük. A proteinbe mehet a +10 g dió, vagy rá is szórhatjuk.***
Tápérték
Tápérték összesen:
34,6 g fehérje / 23,9 g szénhidrát / 13,8 g zsír
Tápérték adagonként:
34,6 g fehérje / 23,9 g szénhidrát / 13,8 g zsír
Megjegyzés
A zsírtartalom itt is csökkenthető, ha nem használjuk fel a tojás sárgáját, de ennyi csak belefér, nem de? :)
*Ha nem jumbó bögrét (~450 ml) használtok, akkor érdemes résen lenni, ha elérte a bögre tetejét a massza, egy pillanatra állítsátok le, majd kapcsoljátok be újra a mikrót. Ha nem így tesztek, kifuthat a finomság!
**Diótej helyett lehet bármilyen tej vagy akár víz is.
***A képen karamellás proteinnel leöntött süti látható, de jól illik hozzá vaníliás, csokis protein is, vagy akár gyümölcsökkel is megtámadható.
|