Diós puszedli liszt nélkül
Az előkészületek során még nem igazán tudtam, mi fog ebből kisülni, minek fogom nevezni. Amikor a kész diós falatkákba beleharaptam, már tiszta sor volt: puszedli. A külső réteg picit roppan, belül puha. :)
Kicsit elvetemültnek tűnhet a dolog a hozzávalók alapján, de tényleg összeáll a dolog, süthető és ehető is. Néha én is kételkedem egyes agyszüleményeimnél, szerencsére a végeredményt megkóstolva általában kiderül, hogy jól forogtak azok a zakkant agykerekek :)
Hozzávalók
-
25 g dió (darálva)
-
35 g vaníliás protein (tejsavó)
-
5 g kakaópor
-
30 g tojásfehérje
Elkészítés
-
Alaposan összekeverjük a darált diót, a vaníliás proteint és a kakaóport.
-
A száraz hozzávalókhoz adjuk a tojásfehérjét, majd jól eldolgozzuk. Első másodpercekben reménytelennek tűnhet, de 1-2 perc alatt összeáll.
-
Tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd erre kanalazzuk a masszát. Én 14 pici kupacra osztottam.
-
Előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Ha elég forró a sütő, akár 5 perc alatt is elkészül. Érdemes rápillantani többször, könnyen túl lehet sütni, ilyenkor száraz lesz, bár én így is simán elrágcsálom. :)
-
Ha kész, nincs más dolgunk, mint jól befalni.
Tápérték
Tápérték összesen:
30,7 g fehérje / 13,1 g szénhidrát / 16,3 g zsír
Tápérték 1 darab esetén:
2,19 g fehérje / 0,93 g szénhidrát / 1,16 g zsír
Képek
|