Gyors zabsüti / Mikrós zabsüti	
	
	
	  
	Ha nincs időm komolyabb sütésre, akkor ezt a sütit szoktam összedobni, ami pár perc alatt elkészíthető mikróban. Reggelire kiváló, rostban gazdag, minőségi szénhidrát, az öntet pedig tele proteinnel. 
 
	
	Hozzávalók 
	- 
		30 g zabpehely
 
	- 
		30 g joghurt (vagy tej / víz)
 
	- 
		5 g kakaópor
 
	- 
		1 tojás (~30 g fehérje, 15 g sárgája)
 
	- 
		3 g sütőpor
 
	- 
		20 g protein
 
 
	Elkészítés 
	- 
		A zabpelyhet, kakaóport, sütőport összekeverjük egy bögrében*.
 
	- 
		A száraz hozzávalókra mehet a joghurt és a tojás, jól összekeverjük.
 
	- 
		3-5 percre berakjuk a mikróba. Érdemes párszor ránézni, ha már nem ragad a teteje, akkor elkészült.
 
	- 
		A kész sütit tányérra borítjuk, kevés vízzel elkevert proteinnel leöntjük, és jól befaljuk.**
 
 
	Tápérték 
	Tápérték összesen: 
	26,7g fehérje / 24,4 g szénhidrát / 9,4 g zsír 
	Tápérték adagonként: 
	26,7g fehérje / 24,4 g szénhidrát / 9,4 g zsír 
	Megjegyzés 
	A zsírtartalom csökkenthető, ha nem használjuk fel a tojás sárgáját, a fehérje tartalmat pedig növelhetjük, ha egy egész adag proteint használunk öntetnek (így a végeredmény 30-35 g fehérje / süti). Kombináljátok bátran. 
	A joghurt helyett használható tej vagy víz, ki mit enged meg magának. Jobb szeretem joghurttal, így nem szárad ki a tészta, puha, lágy marad. 
	*Nálam jumbó bögre volt (~450 ml). Ennél kisebb bögrében is elkészíthető, de ebben az esetben érdemes résen lenni: ha elérte a bögre tetejét a massza, egy pillanatra állítsátok le, majd kapcsoljátok be újra. Ha nem így tesztek, kifuthat a finomság :) 
	**A képen karamellás proteinnel leöntött süti látható, de jól illik hozzá vaníliás, csokis protein is, illetve cappuccinos fehérjével sem rossz. De akár gyümölcsös finomságokkal is nyakon önthető. 
 
	         
		 
	        
	       
 
		
 |