Eper-joghurt proteinjégkrém
A friss eper illata tegnap óta átjárja az egész házat, az idő melegszik, így adta magát a helyzet: készítsünk epres, proteindús hűsítő finomságot!
Hozzávalók
-
200 g zsírszegény natúr joghurt*
-
50 g eper
-
30 g vaníliás protein*
-
1 szelet citrom leve (opcionális)
Elkészítés
-
A joghurtot a proteinnel keverjük csomómentesre.
-
Az epret turmixoljuk össze a proteines joghurttal. Lehet teljesen homogén, de akár hagyhatunk eper darabkákat is.
-
Nekem picit édes volt, így egy citromkarika levét hozzáadtam. Így tökéletes lett, érdemes kóstolni! :)
-
5 db jégkrém formába töltjük, majd mehet is a fagyasztóba. 2-3 óra fagyasztás után már falható is.
Tápérték
Tápérték összesen (5 adag):
32,5 g fehérje / 20,0 g szénhidrát / 4,6 g zsír
Tápérték adagonként (1 adag):
6,5 g fehérje / 4,0 g szénhidrát / 0,9 g zsír
Megjegyzés
*Az én joghurtomban kicsit több a szénhidrát, míg a zsír kevesebb a sima joghurtokhoz képest (100 g / 5,1 g fehérje, 6,2 g szénhidrát, 1,5 g zsír). A zsírtartalom még kevesebb lehet, ha sikerül 0,2%-os joghurtot levadászni! :)
** Nálam tejsavó volt, de lehet mást is használni
***Ha nincs jégkrémformád, használj szilikonos formákat, vagy akár műanyag poharat, amit le tudsz vágni a jégkrémről. De akár az egészet egy tálkába öntve is berakhatod.
|