Receptek

Epres joghurttorta csokis talppal

Azt a feladatot kaptam, hogy készítsek valamit a friss eperből, így született meg ez a csokitalpú nagyon epres hűsítő joghurttorta. Óvatosan, mert rákattansz! :)

Hozzávalók

Csokitalp:

  • 150 g zsírszegény natúr joghurt
  • 30 g csokis protein (whey)*
  • 0,5 evőkanál zselatin
  • 0,25 dl meleg víz

Epres réteg:

  • 350 g zsírszegény natúr joghurt
  • 30 g epres vagy vaníliás protein (whey)
  • 100 g eper
  • 1,5 evőkanál zselatin
  • 0,5 dl meleg víz
Elkészítés
  1. A csokitalphoz 150 g zsírszegény natúr joghurtot és a 30 g csokis proteint csomómentesre keverjük. Ez tejsavó esetén szerencsére nem jelent kihívást.
  2. Egy fél kávéspohárnyi meleg vízben (0,25 dl) alaposan elkeverjük a 0,5 evőkanál  zselatint. Ha nem oldódna fel, akkor melegítsétek még picit, de NE forraljátok!
  3. A feloldódott zselatint és a csokis proteines joghurtot alaposan keverjük össze, majd egy edénybe, tepsibe vagy szilikonformába öntsük bele, igazítsuk el, és rakjuk a hűtőbe fél órára. Én egy püspökkenyér formát használtam, ami szilikonból készült. Ha a formához nincs fémtartó, akkor érdemes tálcára rakni a könnyebb szállítás érdekében, mert ugye nem akarjuk, hogy a fél joghurt a szilikonforma oldalán kössön ki. :)
  4. Fél óra elteltével készíthetjük a következő réteget**: az epret turmixoljuk össze a megmaradt joghurttal és a protein porral.
  5. 1,5 evőkanál zselatint oldjunk fel 0,5 dl meleg vízben, majd adjuk az epres joghurthoz.
  6. Öntsük az epres joghurtot a csokitalpra, és rakjuk vissza a hűtőbe. Érdemes 4-5 órán át békén hagyni, vagy akár este elkészíteni, és másnap jól befalni.
  7. A tetejét félbe vágott eperrel lehet díszíteni (opcionális).
Tápérték

Tápérték összesen (6 szelet):
78,1 g fehérje /  46,2 g szénhidrát /  10,5 g zsír
Tápérték adagonként (1 szelet):
13,0 g fehérje / 7,7 g szénhidrát /  1,7 g zsír

Tipp

*Ha nincs csokis protein otthon, próbáld ki így: vaníliás vagy tejszín ízű proteint 5 g kakaóporral "változtasd" csokissá, és kész is a talphoz a csokis fehérje! :)
**A turmixolást előbb is elvégezhetitek, de a zselatint csak azelőtt oldjátok fel, amikor a talpra öntenétek az epres réteget, ha előbb hozzáadjátok, akkor a keverő tálban megdermedhet.

Ha nem használsz proteint, csak kakaóporral és eperrel ízesíted a joghurtot, akkor a tápérték az egész tortát tekintve így alakul: 34,1 g fehérje, 38,6 g szénhidrát, 7,5 g zsír.

Ne felejtsd el, hogy az általam használt joghurtban kicsit több a szénhidrát, míg a zsír kevesebb a sima joghurtokhoz képest (100 g / 5,1 g fehérje, 6,2 g szénhidrát, 1,5 g zsír). A zsírtartalmat még jobban tudod csökkenteni ha sikerül 0,2%-os joghurtot levadászni! :)

Megjegyzés

A képeken ugyanaz a joghurttorta látható, a színkülönbséget a fényviszonyok és a különböző effekt okozza, de mindenképp meg akartam mutatni, milyen, ha türelmetlenül neki esik az ember, s milyen, ha várunk picit. :)

Képek

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 
Eligazítás

Az oldal célja minden egészség, testépítő, sportoló életmódot folytató ember finom ételek utáni vágyának kielégítése. ;)
Akár fogyás, formálódás, izomépítés a célod, itt biztos találsz olyan receptet, ötletet, amiket be tudsz illeszteni az étrendedbe. Ha van olyan étel, aminek a fit változatát szeretnéd az oldalon viszontlátni, jelezd bátran!
Szólj hozzá, próbáld ki a recepteket, mondd el, hogy ízlett! Ne felejts el feliratkozni a hírlevélre!

Üdv, Zilda

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
FNB a Facebookon

Ha nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről, a Facebook oldalon a Követésnél válaszd a Megjelenítés elsőként opciót! Példáért katt:

 

      

Bemutatkozó Impresszum Médiaajánlat GY.I.K. Kapcsolat  Regisztráció

Ha tetszik valamelyik recept, bátran tudasd velem hozzászólásban, vagy nyomd meg a Tetszik gombot, de akár meg is oszthatod másokkal!
 
Elkészítetted? Mutasd meg hozzászólásban, dobj egy e-mailt: info@fitnutritionbay.com vagy küldd el Facebookon / Instagramon! :)

Az oldalon és a bloghoz tartozó közösségi oldalakon található tartalom (fotók, receptek, cikkek) a Fit Nutrition Bay megalapítójának szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll.
A receptek, cikkek saját felhasználás céljából lementhetők, nyomtathatók, azonban az oldal, vagy annak valamely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, vagy más nem saját felhasználásra történő használata a Fit Nutrition Bay előzetes engedélye nélkül tilos. Ez vonatkozik a Közösségi oldalakra is! Ha bármely recept megtetszik, s megosztanád másokkal, kérlek, használd a közösségi ikonokat, vagy másold a recept elérhetőségét (URL címét), s azt oszd meg! Köszönöm, hogy megtisztelsz vele.

FitNutritionBay 2013-2018