Cottage Cheese muffin gombával, csirkével

1,8x több fehérje, mint szénhidrát, diétába is tökéletesen beilleszthető ez a fantasztikus étek. Finom, lágy, krémes állagú, ajánlom mindenkinek. Ha egyszer kipróbálod, rendszeresen fogod készíteni!
Hozzávalók
-
50 g zabpehelyliszt
-
10 g zabkorpa
-
100 g cottage cheese
-
50 g zsírszegény krémsajt
-
100 g gomba (pucolva)
-
250 g darált csirkemell
-
30 g zöldhagyma
-
35 g tojásfehérje
-
10 g tojássárgája
-
3 g sütőpor
Elkészítés
-
A lisztet, zabkorpát, sütőport összekeverjük.
-
A száraz hozzávalókhoz adjuk az egész tojást (35 g fehérje, 10 g sárgája), cottage cheese-t és a krémsajtot.
-
A gombát és a darált csirkemellet serpenyőben hirtelen megsütjük, majd a sajtos masszához adjuk.
-
A zöldhagymát feldaraboljuk, a csirkés tésztához adjuk. (Oké, ezt előbb is lehet :))
-
A masszát muffin formákba töltjük. Ez a mennyiség nekem 3 nagy, 3 közepes és 3 kicsi forma megtöltésére volt elegendő, normál méretű formákkal 6 db készíthető. Előmelegített sütőben megsütjük (nekem 45 perc kellett).
Tápérték
Tápérték összesen:
98 g fehérje / 53,6 g szénhidrát / 17,5 g zsír
Tápérték muffinonként:
16,3 g fehérje / 8,9 g szénhidrát / 2,9 g zsír
Megjegyzés
A zöldhagyma akár el is hagyható, nélküle is finom, csak vele még finomabb :)
Képek

|