Vaníliás szaloncukor (protein szelet sütés nélkül)
Eszméletlenül finom protein szelet, ami nagyon jó szaloncukor helyettesítő lehet az ünnepekkor, de akár kis bonbonoknak is könnyedén megformázhatod, így akár ajándék is lehet belőle.
Hozzávalók
-
60 g vaníliás protein (tejsavó)*
-
50 g kókuszliszt
-
80-100 g víz
-
35 g étcsoki (70%)**
Elkészítés
-
A proteint és a kókuszlisztet összekeverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy formázhatóvá váljon. Ha cipóvá összeáll, már jó. (2. kép)
-
A cipóból mini szeleteket készítünk. Nálam 10 db 20 grammos szelet lett. (3. kép)
-
Az étcsokit olvaszd meg gőz felett: lábasba víz, rá egy tűzálló tál, bele az étcsoki.
-
A protein szeleteket kend meg a csokival egy kanál vagy egy ecset segítségével. Ha minden oldalát meg szeretnéd kenni, érdemes ecsetet használni. Úgy vettem észre, hogy kanállal több csokira van szükség.
-
Rakd be hűtőbe, fél óra múlva kész is. Ha megdermedt a csoki, akár be is csomagolhatod a szeleteket :)
Tápérték
Tápérték összesen:
47,64 g fehérje / 34,71 g szénhidrát / 20,09 g zsír
Tápérték adagonként (1 darab):
4,7 g fehérje / 3,4 g szénhidrát / 2,0 g zsír
Megjegyzés
Kicsit elméreteztem őket, így nálam óriás szaloncukrok lettek, de ha nem 10, hanem 15-20 darabot készítesz, még a méret is megfelelő lesz.
*Full Force WP-t használtam, ebben kicsit sok a cukor, kevesebb szénhidát tartalmú fehérjeporral a szénhidrátból még faraghatsz le bőven. :)
**Magasabb kakaótartalmú étcsokival szintén játszhatsz még a tápértékkel.
Képek:
|
Szia Hiéna! Nálam 5 napig kitartott a hűtőben, még az ötödik nap sem volt semmi baja, így ha hétköznapra tervezel betárazni belőle, akkor vasárnap nyugodtan elkészítheted előre. :)