Mozzarellás zabkorpa gofri

Az édes zabkorpás gofri nagyon bevált nálunk, nem volt kérdés, hogy sós verzióban is ki kell próbálni! Ahogyan az édes verzió, ez is nagy kedvenc lett, ráadásul szuper szendvics alap!
Hozzávalók
-
30 g zabkorpa
-
30 g natúr joghurt (nálam 0,1%-os)
-
30 g tojásfehérje (egy kisebb tojás)
-
10 g tojássárgája*
-
20 g mozzarella
-
só
-
sütőpor
Elkészítés:
-
A tojásfehérjét a sárgájával és a joghurttal kicsit átkeverjük.
-
A tojásos joghurthoz adjuk a zabkorpát, késhegynyi sütőport, a kis darabokra vágott mozzarellát és egy csipet sót.
-
Alapos összekeverés után már mehet is az előmelegített gofri sütőbe.
-
A mennyiség függ attól, hogy a gofri sütőd mekkora gofrikat készít, milyen vastag szeleteket szeretsz. A hozzáadott sajt megnövelte annyira a massza mennyiségét, hogy a gofri sütőbe 2-2 evőkanál masszát tudtam tenni, így lett 2 szép gofrim.
-
Ha több gofrit szeretnél, növeld a hozzávalók mennyiségét arányosan.
-
3-4 perc alatt készre sül, s már lehet is falni.
Tápérték
Tápérték összesen:
15,8 g fehérje / 22,5 g szénhidrát / 6,9 g zsír
Tápérték darabonként:
7,9 g fehérje / 11,2 g szénhidrát / 3,4 g zsír
Megjegyzés
*Ha nem pici a tojásunk, akkor minden bizonnyal az egy tojássárgája több, mint 10 g. Használjátok a mérleget! Kivéve, ha neked belefér a 15-18 grammos tojássárgája is, akkor rakd bele az egészet bátran.
Szereted a sós gofrikat? :)
|