Mandulás csirkemell

Ahogyan sokan mások, én is nagyon szeretem a rántott húst. Ez a recept egy nagyon jó alternatíva, Egészséges alapanyagokból finom, ropogós bundába bújt csirkemell egy kis extrával.
Hozzávalók
-
300 g csirkemell
-
15 g zabpehelyliszt
-
1 tojás (30 g fehérje, 10 g sárgája)
-
40 g zabkorpa
-
20 g mandula (szeletelt)
Elkészítés
-
A csirkemellből 4 vékony szeletet vágunk, sózzuk.
-
Előkészülünk a bundázáshoz: A zabpehelylisztet tányérra szórjuk. Egy másik tányérban felverjük a tojást. A szeletelt mandulát elkeverjük a zabkorpával. A mennyiség nem elírás, ha ügyesen gazdálgodunk, minden pont elég lesz. :)
-
A csirkemell szeleteket először a lisztben megforgatjuk, majd a tojásba, végül a mandulás zabkorpába.
-
A sütést két módon is végezhetjük:
- Serpenyőben: 1-2 evőkanál kókuszzsíron megsütjük. Ebben az esetben érdemes 1-2 perc alatt hirtelen megpirítani a bundát, majd a szeletek vastagságától függően 5-10 percig fedő alatt párolni, végül még pár percig pirítani, hogy a bunda jó ropogós legyen.
- Sütőben: szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a hús szeleteket, a tetejükre olajspray-vel fújjunk egy kis olajat, s süssük meg.
Serpenyőben gyorsabban elkészül, és omlósabb az eredmény. Sütőben könnyen túlsüthetjük, de azért ott sem megoldhatatlan a feladat. :)
Tápérték
Tápérték összesen:
93,1 g fehérje / 40,9 g szénhidrát / 20,2 g zsír
Tápérték szeletenként:
23,2 g fehérje / 10,2 g szénhidrát / 5,0 g zsír
Megjegyzés
Jól illik hozzá a rizs, bulgur, de fogyasztható salátával is. Én most zöldbabos rizzsel ettem, aminek a receptjét IDE kattintva olvashatjátok (hamarosan).
|
béla