Édesélet

Mogyorós zabsüti

Ez a puha zabszelet ropogós mogyoródarabokkal szuper napindító finomság lehet ráérősebb reggeleken. Vagy desszert. Vagy dobozolós kaja utazáskor. Vagy bármikor, amikor belefér. :)

Tápérték összesen:
83,2 g fehérje / 87,8 g szénhidrát / 36 g zsír
Tápérték darabonként:
10,4 g fehérje / 10,9 g szénhidrát / 4,5 g zsír

Sütit akartam. Lágy sütit valami ropogóssal. Amikor megláttam a szekrényben a mogyorót, azonnal megjött az ihlet. Nem voltam benne biztos, hogy tojás és egyéb szokásos összetevők nélkül hogyan fog kinézni a végeredmény, de bíztam benne, hogy ehető dolog sül ki belőle. Szerencsére nem kellett csalódnom, juhú! Ráadásul ez a tészta jó kis alapot adott egyéb sütikhez is. Párom már az első falat után feltette a nagy kérdést: vajon milyen lenne almával? Hamarosan ez is kiderül. :)

Hozzávalók (8 szelet)
100 g zabpehely
60 g vaníliás fehérje (nálam tejsavó)
50 g sótlan földimogyoró
250 g natúr joghurt (0,1%)
1 kiskanál fahéj (opcionális)
1 kiskanál sütőpor

Mogyorós zabsüti reggelire, desszertnek vagy csak úgy

Elkészítés:
  1. A zabpelyhet ledaráljuk egy arra alkalmas eszköz segítségével (kávédaráló, zöldségaprító).
  2. A darált zabpelyhet összekeverjük a proteinporral, sütőporral és fahéjjal.
  3. A mogyorót apróra vágjuk, esetleg daráljuk, de akár egy mozsárban is összezúzhatjuk. Egy evőkanálnyi mogyorót félreteszünk, a többit a zabpehelyhez adjuk.
  4. Ha még nem tetted, ideje előmelegíteni a sütőt, ugyanis a joghurtot gyors mozdulatokkal kell a száraz hozzávalókhoz keverni, mivel a zabpehely hamar magába szívja a nedvességet.
  5. Tehát a joghurtot keverd a zabpehelyhez, majd a masszát öntsd egy sütőpapírral vagy tapadásmentes sütőlappal bélelt tepsibe.
  6. Vízbe mártott habkártyával vagy kanállal eligazítjuk, a tetejét megszórjuk a félretett mogyoródarabokkal.
  7. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 180 fokos légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt elkészül.
Megjegyzés:
Nem csak cukor-, liszt-, hanem tojásmentes is, így akinek problémái vannak a tojással, az is bátran fogyaszthatja. A zsír nagyrésze a mogyoróból származik, csökkentésével lehet lefaragni a tápértékből, de azért kell az, hisz ez egy mogyorós süti! 

Ki kér egy szeletet? Vagy kettőt? :)

Ha tetszik a recept, bátran tudasd velem hozzászólásban, vagy alább nyomd meg a Tetszik gombot! Ha másokkal is megosztanád Facebookon, akkor katt az első ikonra vagy másold ki a recept linkjét < jobb klikk
 
Elkészítetted? Mutasd meg hozzászólásban, dobj egy e-mailt: info@fitnutritionbay.com vagy küldd el Facebookon! :)
Még nincs hozzászólás.
 
Közösségi cuccok

      

 
Eligazítás

Üdvözöllek dicső lovag, szép a ruhád, szép a lovad! Mi szél hozott mondca' erre? És mi vajon a szíved terve?
Az oldal célja minden testépítő, sportoló, fit, egészséges életmódot folytató ember finom ételek utáni vágyának kielégítése. ;)
Akár a fogyás, a formálódás, az izomépítés a célod, itt biztos találsz olyan receptet, ötletet, amiket be tudsz illeszteni az étrendedbe. Ha van olyan étel, aminek a fit változatát szeretnéd az oldalon viszontlátni, jelezd bátran!
Szólj hozzá, próbáld ki a recepteket, mondd el, hogy ízlett! Ne felejts el feliratkozni a hírlevélre!

Üdv, Zilda

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
FNB a Facebookon

Ha nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről, a Facebook oldalon a Tetszik gombnál válaszd a Megjelenítés elsőként opciót! Példáért katt:

 
Instagram

 

Az oldalon és a bloghoz tartozó közösségi oldalakon található tartalom (fotók, receptek, cikkek) a Fit Nutrition Bay megalapítójának szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll.
A receptek, cikkek saját felhasználás céljából lementhetők, nyomtathatók, azonban az oldal, vagy annak valamely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, vagy más nem saját felhasználásra történő használata a Fit Nutrition Bay előzetes engedélye nélkül tilos. Ez vonatkozik a Közösségi oldalakra is! Ha bármely recept megtetszik, s megosztanád másokkal, kérlek, használd a közösségi ikonokat, vagy másold a recept elérhetőségét (URL címét), s azt oszd meg! Köszönöm, hogy megtisztelsz vele.