Karamellás zabkorpa palacsinta

Reggel a szekrényben kutakodva szembejött velem egy csomag zabkorpa, rögtön pörögni kezdett az agyam, miket készíthetek belőle. Az első ez a nagyon egyszerű, és nagyon finom palacsinta lett.
Hozzávalók
-
40 g zabkorpa
-
40 g joghurt
-
50 g tojásfehérje
-
10 g tojássárgája
-
50 ml víz
-
fahéj
-
édesítő
-
20 g karamellás protein + víz
Elkészítés
-
A zabkorpát a joghurttal, a tojásfehérjével, tojássárgájával és a vízzel alaposan elkeverjük.
-
Ízlés szerint mehet bele fahéj és édesítő. Én folyékony édesítőből pár cseppet használtam, a fahéjból pedig kb. fél kávéskanálnyit zúdítottam rá.
-
A tésztából 3 palacsintát sütünk tapadásmentes serpenyőben. Kerámiabevonatos serpenyőt használtam, zsiradék nélkül sikerült megsütni.
-
A karamellás proteint 2 evőkanál vízzel kikeverjük, és a kész palacsintákra locsoljuk.
-
Ezt követően a feladat a munkánk gyümölcsét jól befalni :)
Tápérték
Tápérték összesen:
30,07 g fehérje / 24,29 g szénhidrát / 8,42 g zsír
Tápérték 1 darab palacsinában:
10,02 g fehérje / 8,09 g szénhidrát / 2,8 g zsír
Megjegyzés
A tápérték erősen függ a használt termékektől!
- Az én joghurtomban kicsit több a szénhidrát, míg a zsír kevesebb a sima joghurtokhoz képest (100 g / 5,1 g fehérje, 6,2 g szénhidrát, 1,5 g zsír).
- Ha a tojássárgáját kihagyod, 3 gramm zsírral kevesebbet fogsz bevinni.
- Én tejsavó fehérjével öntöttem le, de másfajta is számításba jöhet. :)
Képek:


|