Fit avagy gyúrós Monte Crunchy
Csokoládés-mogyorós desszertkrém ropogós zabpehellyel proteindús verzióban. Durván finom, hatalmas kedvenc, nagyon sűrűn meg fog fordulni a konyhámban ez a finomság.
Hozzávalók
Krém*
-
100 g natúr joghurt
-
30 g vaníliás protein (tejsavó)
-
5 g zsírszegény kakaópor
-
10 g mogyoró/mandula
Ropogós rész**
-
20 g zabpehely
-
10 g vaníliás protein (tejsavó)
-
1-2 evőkanál víz
Elkészítés
-
A natúr joghurtot a vaníliás proteinnel összekeverjük.
-
A proteines joghurtot két részre osztjuk, az egyikhez adjuk az 5 g kakaóport, a másik feléhez pedig a 10 g mogyorót. A mogyorót összetörhetjük, vagy darálhatjuk is, attól függően mennyire szeretnénk, hogy darabos legyen. Az összetört mogyoróból én egy teáskanálnyit félreraktam, így a krém tetejére is tudtam szórni.
-
A kakaós és a mogyorós krémet 2 pohárba vagy 2 tálkába kanalazzuk: 1 kanál kakaós krém, 1 kanál mogyorós krém váltakozva, míg nem fogynak el a krémek.
-
A ropogós részhez a zabpelyhet serpenyőben zsiradék nélkül pár percig pirítjuk, majd a kevés vízben elkevert proteint hozzáadjuk a megpirult zabpehelyhez. Hasonló lesz, mint a proteines müzlim, csak itt most kevesebb hozzávalóval dolgozunk.
-
A rétegezett krém tetejére szórjuk a vaníliás zabpelyhet, és ha raktunk félre mogyorót, akkor azt is. Rögtön falható. Ha lehűtve szeretnénk enni, akkor a krémet külön rakjuk a hűtőbe, ne adjuk hozzá a ropogós zabpelyhet, különben megpuhul.
Tápérték
Tápérték összesen:
39,13 g fehérje / 25,7 g szénhidrát / 13,9 g zsír
Tápérték adagonként:
19,5 g fehérje / 12,8 g szénhidrát / 6,9 g zsír
Megjegyzés
*Mivel nem volt csokis protein kéznél, így ezt a kakaóporral csokissá tételt választottam, de a krém 15 g vaníliás proteinnel és 15 g csokis proteinnel is elkészíthető, ezzel a kakaópor elhagyható.
** A ropogós rész lehet sima pirított zabpehely is, de szerintem a proteines müzli változattal finomabb.
Nekem most itthon sima natúr joghurt volt, ha zsírszegény joghurtod van, akkor a tápérték jó irányban változhat, no, és persze a használt proteinportól is függ a végső tápérték. A mogyoró mennyiségével is tudsz picit korrigálni a tápértéken, de azért ne nullázd le a mogyit, akkor nincs Monte hatás. :)
Összegezve: még "karcsúbbá" teheted ezt a finomságot, ha a krémet zsírszegény joghurttal, illetve vaníliás és csokis fehérjével készíted, így a kakaópor kimarad, illetve ha 10 g helyett csak 5 g mogyorót használsz. Ha így készíted, a tápérték ehhez hasonlóan fog alakulni összesen: 37,6 g fehérje / 23,03 g szénhidrát / 8,07 g zsír
Képek:
|