Csokis zabmorzsa eperkrémmel
Ha már unjuk a reggeli zabkásák és a palacsinták váltogatását, akkor itt az idő egy kis zabmorzsához! Nyakon öntjük friss eperből készített joghurtos krémmel, és jól befaljuk!
Hozzávalók
Csokis morzsa
-
30 g zabpehely (darálva/aprószemű)
-
70 g tojásfehérje
-
2 evőkanál víz
-
5 g zsírszegény kakaópor
-
vanília aroma
-
0,5 kiskanál sütőpor
-
édesítő
Eperkrém
-
30 g zsírszegény joghurt*
-
30 g eper
-
20 g vaníliás protein**
Elkészítés
-
A morzsa hozzávalót enyhén habosra keverjük, majd tapadásmentes serpenyőben megsütjük. Fakanál segítségével kis darabokra szaggatjuk sütés közben. Akkor jó, hogy kicsit száraz a végeredmény, és nem tapadnak össze a zabdarabkák.
-
A krémhez a joghurtot és a vaníliás proteint összekeverjük, majd összeturmixoljuk az eperrel, de akár egyszerűen az epret kisebb darabokra vágva is belekeverhetjük.
-
A csokis morzsát tányérra, tálkára halmozzuk, leöntjük az epres krémmel.
-
Jól befaljuk. :)
Tápérték
Tápérték összesen:
29,9 g fehérje / 26,3 g szénhidrát / 4,5 g zsír
Tápérték adagonként:
29,9 g fehérje / 26,3 g szénhidrát / 4,5 g zsír
Megjegyzés
* Az itt használt joghurtban kicsit több a szénhidrát, míg a zsír kevesebb a sima joghurtokhoz képest (100 g / 5,1 g fehérje, 6,2 g szénhidrát, 1,5 g zsír).
**Nálam a protein tejsavó volt, de más proteint is lehet használni, avagy teljesen ki is hagyható, ha a reggeli mellé turmixként szeretnénk fogyasztani. :)
A hozzávalók mennyisége céltól, diétától függően változtatható.
|