Csokis-túrós mini torták (sütés nélkül)
A szülinapom alkalmából gondoltam meglepem magam egy tortával. Végül 6 db mini tortácska született, sok túróval egy kis zabpehellyel és csokival, ami igazából nem is csoki. Most a proteinünk is marad a shakerben :)
Hosszúnak és bonyolultnak tűnhet hirtelen ránézésre, pedig roppant egyszerű műveletek. Tényleg! :)
Hozzávalók
1. réteg
-
30 g zabpehely
-
3 g zsírszegény kakaópor
-
2 ek. víz
-
édesítő
2. réteg
-
150 g zsírszegény túró
-
édesítő
-
vanília aroma
-
1 tk. zselatin
-
5 ek. meleg víz
csokikrém
-
7 g zsírszegény kakaópor
-
édesítő
-
3 tk meleg víz
Elkészítés
-
A zabpelyhet a kakaóporral és a vízzel alaposan összekeverjük, pár csepp édesítővel ellensúlyozzuk a kakaópor keserűségét.
-
Egy nagyon sűrű, könnyen összeálló masszát kapunk, amit 6 egyenlő részre osszunk el, és 6 db szilikonos muffinforma aljában igazítsunk el.
-
A második réteghez a túrót édesítővel és vanília aromával ízesítjük. Én 1 teáskanál vanília aromát raktam bele, és folyékony édesítőt használtam.
-
A zselatint 5 evőkanál meleg, de nem forrásban lévő vízben elkeverjük. "Hivatalosan" hideg vízben kell elkeverni a zselatint, majd tűzhelyen melegíteni. Én ezt a folyamatot másképp oldottam meg, mivel foglalt volt a tűzhely: a vizet pohárba raktam, mikróban felmelegítettem, majd elkevertem benne a zselatint. Simán működik. :)
-
A vízben feloldott zselatint hagyjuk hűlni, majd keverjük össze a túróval. Ilyenkor még igen csak híg a krém, de nem kell megijedni tőle.
-
A csokis zabpehely talpakra kanallazzunk 2-2 evőkanál túrókrémet. Ezután rakjuk a hűtőbe.
-
1-2 óra alatt nagyon szépen megdermed a túró, ekkor kivesszük a hűtőből és elkészítjük a csokikrémet: 3 teáskanál meleg vizet óvatosan elkeverünk 5 g kakaóporral és tetszés szerinti édesítővel. Én itt is folyékony édesítőt használtam. A csokikrém teljesen olyan, mint mikor az étcsokit felolvasztjuk, sűrű, de folyós massza.
-
A mini torták tetejét kenjük meg a csokikrémmel*, majd rakjuk vissza a hűtőbe. Egy óra múlva szépen ki tudtam szedni a szilikonformákból.
Tápérték
Tápérték összesen:
27,4 g fehérje / 26,5 g szénhidrát / 7,4 g zsír
Tápérték / darab:
4,5 g fehérje / 4,4 g szénhidrát / 1,2 g zsír
Megjegyzés
*Ez a csokikrém nem fog teljesen megszilárdulni, mint a rendes csoki, viszont irtó jó alternatíva ha nem akarunk annyi zsírt bevinni, de még is szeretnénk csokimázat a sütinkre.
Tudom, kicsit agyrémnek tűnhet ez a 3 és 7 g kakaópor. Nyugodtan mérj le 10 g kakaóport egyben, majd ennek az 1/3-a menjen a zabpehelyhez, a maradékból pedig készülhet a csokimáz. :)
Képek
|